Oro efter andra våldsdådet i Luleå på kort tid Foto: Randi Gitz

Oro efter andra våldsdådet i Luleå på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern greps under lördagsförmiddagen misstänkt för mordförsök i Luleå vid 20-tiden på fredagskvällen. Flera av grannarna blev vittnen till den synnerligen brutala attacken och flera frågar sig vad som händer med deras stad.

De boende i bostadsområdet Kuststad har idag försökt att tvätta bort blodfläcken utanför deras lägenhetshus. Det har inte lyckats och folk tar en omväg förbi fläcken. Brottoffret har förts med helikopter till sjukhus och skadeläget är oklart.

Brutalt våld på tidig kväll

Händelsen inträffade vid åttatiden på fredagskvällen och Adam Boman stod och lagade sen kvällsmat. Hör hans reaktioner i videon ovan.

Mordförsök vid Kuststad

Oro bland de boende

För en dryg vecka sedan sköts en 25-årig kvinna till döds i Notviken och vid 20-tiden på fredagskvällen attackerades en man av en maskerad man med ett tillhygge. De flesta som SVT pratar med på platsen frågar sig vad som håller på att hända med Luleå. Polisens inställning är att fredagen attack är en isolerad händelse.

Gripen i förhör

Polisen grep under lördagsförmiddagen en misstänkt gärningsman under lugna former. Förhör hålls och efter det kommer åklagare ska fatta beslut om mannen, som är i 30-årsåldern, ska anhållas eller inte.

Olagligt sprida video från överfallet

Filmat material på fredagens händelse har florerat i sociala medier. Polisen vill därför påminna om att det kan vara brottsligt att sprida sådant material då det kan handla om olaga integritetsintrång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök vid Kuststad

Mer i ämnet