Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör advokaten Magnus Ericsson som försvarar pappan i det uppmärksammade bussmordet i Kiruna. Foto: Hans Sternlund/SVT

Försvarsadvokaten vill att pappan frias: Vittnen har inte sett honom med kniv

Publicerad

I tingsrätten dömdes pappan i det uppmärksammade bussmordet i Kiruna till livstids fängelse för mordet på 20-årige Reza Hoseini. När fallet nu tas upp i hovrätten vill advokaten att pappan frias, då försvaret menar att pappan inte höll i en av knivarna.

Det var i juli 2020 som Reza Hoseini mördades brutalt på en buss i Kiruna. I december kom tingsrättens dom – livstids fängelse för pappan samt sluten vård för sönerna. Fem parter överklagade sedan domen till hovrätten.

”Försökt skydda sin son”

Magnus Ericsson, pappans advokat, säger till SVT Norrbotten att ingenting i utredningen pekar på att pappan har hanterat någon kniv.

– Inte heller vittnen har sett att han har hanterat en kniv på bussen. Han har gett sig in i det där och försökt skydda sin son. Sedan slutar det som det gör med knivvåld, men han är inte inblandad i det.

Åklagare hänvisar till mobilfilm

Men åklagaren Fredrik Hannu håller inte med och hänvisar till en mobilfilm där man, enligt honom, ser pappan göra en rörelse som visar hur han kastar en kniv kort innan han och 15-åringen grips av polisen. Dessutom ska ambulanspersonalen ha sett pappan slänga ifrån sig en av knivarna.

SVT Norrbotten har försökt att nå åklagaren Fredrik Hannu men utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussmordet i Kiruna

Mer i ämnet