Foto: Arkivbild

Trots skalvet – Luleåplan lyfter mot Rhodos

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på lördag morgon lyfter ett charterplan från Luleå Airport till Rhodos med flygbolaget TUI trots de kraftiga jordbävningarna i området.

– Vi följer rekommendationerna från UD och om de säger att det är säkert så flyger vi, säger Nikolai Johnsen, pressansvarig på TUI.

Vid 01:30-tiden, natten mot fredag, inträffade ett kraftigt skalv med magnituden 6,7 sydväst om den turkiska turistorten Marmaris och nära den grekiska ön Kos. Runt 100 personer tros vara skadade och minst två har omkommit i skalvet, en av dem uppges vara svensk enligt grekiska polisen.

Jordskalv vid Egeiska havet

LÄS MER: Två döda i kraftigt skalv i turistområde

TUI har runt 2600 turister på plats i Rhodos och 700 i Kos. På lördag lyfter ännu ett plan till Rhodos med turister från Norrbotten och som det ser ut just nu kommer flygplanet att lyfta som planerat.

– På våra destinationer i Grekland har vi varit i kontakt med gästerna på hotellet och skickat sms till dem. Men jag har ingen information om vi har oroliga resenärer på hemmaplan, men klart är att deras plan går som vanligt. Men om UD ändrar i sina rekommendationer, då följer vi det, säger Nikolai Johnsen, pressansvarig på TUI.

TV: Här flyr de i panik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordskalv vid Egeiska havet

Mer i ämnet