Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polarbröds vd Anders E Johansson om branden: ”Tung dag för alla på Polarbröd och i hela Älvsbyn.”

Polarbröd om branden: ”Hög prioritet att bygga upp allting”

Uppdaterad
Publicerad

Över 500 personer berörs av den stora branden i Polarbröd i Älvsbyn. Enligt företagets vd Anders E Johansson är planen att återuppbygga fabriken.

Vid lunchtid idag höll Polarbröd en presskonferens med anledning av den kraftiga branden som förstört stora delar av fabriken. Enligt koncern-vd:n Karin Bodin är det dock oklart om hela fabriken är totalförstörd.

– Det finns byggnader som fortfarande står, men det är oklart om de står imorgon.

Skulle ha invigt ny satsning

Karin Bodin bedömer att mellan 500 och 700 personer berörs av branden. Företaget planerar även att återuppbygga hela fabriken men att man inte vill spekulera i hur länge det kan ta.

– Det är hög prioritet på att bygga upp allting. Idag skulle vi ha invigt en ny satsning för 150 miljoner kronor och istället hände det här, säger Anders E Johansson, som är vd på Polarbröd.

Polarbröd: Vi har ett godkänt brandskydd

Företaget vill inte heller kommentera hur en degklump kunde få en hel fabrik att sättas i totalbrand men att allting ska utredas. Enligt dem har man god brandberedskap.

– Vi har ett godkänt brandskydd och de kontinuerliga brandskyddsronderna som finns har vi följt. Men det måste göras en utredning på vad som har gått fel, säger platschefen Lilian Nilsson.

Under presskonferensen sade även Anders E Johansson, vd på Polarbröd, att man nu ser över om man kan flytta produktionen till andra produktioner för att inte tappa allt. Men ingenting är i nuläget bestämt eller klart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet