Mordet i Kalix: Mannens identitet är fastställd

Uppdaterad
Publicerad

Mannen vars kroppsdelar hittades vid älven i centrala Kalix har identifierats. Polisen vill dock inte gå in på några detaljer om mannen då anhöriga ännu inte är underrättade. Samtidigt manar man till allmänheten hör av sig om iakttagelser från måndagen och framåt.

– Jag kan bekräfta att mannens identitet är fastställd, säger Lars Öberg, biträdande kommenderingschef vid polisen, vid en presskonferens på torsdagseftermiddagen.

Polisen vill däremot inte gå in på några detaljer om vem mannen är, hans ålder eller var han kommer ifrån. De anhöriga är inte underrättade. Men enligt uppgifter till tidningen Kuriren så är offret en ung man. Enligt uppgifter till tidningen Expressen ska mannen komma från Östeuropa.

Fått in tips från allmänheten

Under presskonferensen sade polisen också att man jobbar med viktiga utredningsåtgärder och att de har fått in tips från allmänheten. Polisen berättade även att det inte fanns några kopplingar till försvunna personer i området.

De kroppsdelar som polisen ska ha hittat är huvud, ben och armar. Men torson, alltså bålen, saknas fortfarande, enligt polisuppgifter till Kuriren.

Upptäcktes av privatperson

Det var på onsdagsförmiddagen som en privatperson, en man i 70-årsåldern, larmade polisen om att han hittat kroppsdelar vid älven i centrala Kalix. Han var ute och gick längs strandpromenaden med sin hund när han såg en människokropp vid strandkanten.

– Det här är det värsta man kan vara med om. Jag vill bara glömma det jag såg, säger han till tidningen Aftonbladet.

”Vi letar brett efter spår”

Mellan 20–30 poliser från hela länet arbetar med fallet. Polisen har hittills genomsökt området, gjort tekniska undersökningar, hållit förhör och genomfört dörrknackningar. En förundersökning om misstänkt mord har inletts.

– Vi letar brett och efter alla tänkbara spår, säger Kristina Lantto, presstalesperson vid polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet