Protester mot flytt av Vattenfalls kontor

Uppdaterad
Publicerad

Nu protesterar Jokkmokkare mot planerna att flytta Vattenfall Accoutings kontor från kommunen.

Under tisdagskvällen startades en facebookgrupp som till på onsdagskvällen samlat över 2.500 medlemmer. Bland dem finns politiker som Britta Flinkfeldt, Anna Hövenmark och Kent Ögren.

– Det är klart att vi har förståelse för sådana här reaktioner, men som jag sagt tidigare är det ingenting som är bestämt ännu. Det är en process som inletts ganska nyligen där vi ser över möjligheten. Det är inte alltid säkert att det är billigare att outsourca en verksamhet, säger Peter Stedt, pressekreterare på Vattenfall.

Även Socialdemokraterna i Norrbotten har officiellt tagit ställning mot en eventuell flytt av kontoret.

– Regeringen har påbörjat ett viktigt och långsiktigt arbete kring dessa frågor som vi Socialdemokrater i Norrbotten välkomnat. Statlig service och statliga jobb ska finnas över hela landet. Att då ett statligt bolag väljer att flytta jobb från en mindre inlandskommun där jobben har en sådan stor betydelse upplevs tondövt. Att det dessutom handlar om Vattenfall och Jokkmokks kommun där mycket av företaget har sin grund gör det hela bara mer ologiskt, säger Fredrik Lundh Sammeli, distriktsordförande i Norrbotten, på socialdemokraternas sajt.

Omkring 40 tjänster försvinner om Vattenfall flyttar kontoret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vattenfalls kontor i Jokkmokk hotas av nedläggning

Mer i ämnet