Claes Nordmark, kommunalrådskandidat (S) i Boden. Foto: SVT

S kräver att Bodens kommun också stödköper svenskt kött

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Boden går nu ut och kräver att Bodens kommun också ska stödköpa svenskt kött.

Tidigare gick Luleå kommun ut med att man skulle stödköpa svenskt kött för att stödja de bönder som drabbats av torkan och tvingats nödslakta djur.

Nu kräver Socialdemokraterna i Boden att Bodens kommun gör samma sak.

– Vi kräver att Bodens kommun aktivt väljer att köpa svenskt kött i varje situation där det går att göra det. Våra bönder går på knäna på grund av torkan och flera tvingas nödslakta sina djur, då måste vi ställa upp och göra allt vi kan för att hjälpa dem i dessa extrema tider av torka, säger Claes Nordmark, kommunalrådskandidat (S) Boden i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna i Boden menar att det är ett initiativ som Bodens kommun måste följa.

– Det råder ingen tvekan om att det brådskar med hjälp till bönderna. Bodens kommun måste omedelbart följa Luleå kommuns goda exempel för att minimera de negativa effekter som bönderna drabbas av i den här extrema torkan. Att stödköpa svenskt kött är det minsta som Bodens kommun kan göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.