Så mycket ökade och minskade befolkningen i länet

Publicerad

SCB:s mätningar över befolkningsförändringar i Norrbotten visar att Piteå var den kommun där befolkningen ökade mest under första kvartalet.

87 nya piteåbor blev det mellan 1 januari – 31 mars 2019. På andra plats hamnar Kiruna med en befolkningsökning på 76 personer. På tredje plats hamnar Överkalix som ökat med 15 personer och vänt på trenden med befolkningsminskning sedan 60-talet.

Kommunerna som tappat flest invånare

Den kommun som tappade flest invånare under första kvartalet var Haparanda som minskade med 49 personer följt av Kalix som minskade med 35 personer. På tredje plats hamnar Jokkmokk som minskat med 28 personer.

Tittar man på antalet döda ligger Luleå överst på listan med 200 personer. På andra plats hamnar Piteå med 128 personer följt av Boden med 83 döda. Kommunen med minst dödsfall är Arjeplog, där är siffran sju personer. Sedan kommer Överkalix med 19 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.