Carina Sammeli föreslås bli det nya kommunalrådet i Luleå.

Sammeli föreslås bli nytt kommunalråd

Publicerad

Socialdemokraternas valberedning vill se Carina Sammeli som nytt kommunalråd i Luleå.

Vid ett möte på tisdagskvällen beslutade partiets valberedning att föreslå Niklas Nordström till ordförande i kommunstyrelsen, Luleå kommun och Carina Sammeli till vice ordförande. Hon är i dag ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Det är tre kvinnor som konkurrerar om uppdraget. Övriga nominerade till vice ordförande i kommunstyrelsen är Emma Engelmark och Lenita Ericson.

Nytt kommunalråd i Luleå

”Tre kompetenta kvinnor”

– Efter en diskussion har valberedningen enats om en kandidat. Det har varit svårt eftersom valet har stått mellan tre mycket kompetenta kvinnor. Den valberedningen föreslår till vice ordförande i kommunstyrelsen har en bred kompetens både i den politiska och kommunala organisationen vilket har vägt tungt i valberedningens beslut, säger Lennart Thörnlund, valberedningens ordförande.

Valet till kommunalråd kommer att ske på Socialdemokraternas representantskapsmöte måndagen den 29 maj. Ny ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsen tillträder sina uppdrag i samband med årsskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt kommunalråd i Luleå

Mer i ämnet