Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SD lämnade kommunfullmäktige i Gällivare i protest mot möteslokalen

SD lämnade kommunfullmäktige i Gällivare i protest mot möteslokalen

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Gällivare lämnade idag kommunfullmäktige i protest mot att sammanträdet hålls i Gällivare Folkets Hus. Enligt Paula Palmqvist som är gruppledare för Sverigedemokraterna har de nekats att hyra utrymmen i Folkets hus under flera år. ”Vi kräver att de sammanträder i någon annan av kommunens lokaler”

Partiet ställer nu kravet att kommande sammanträden, möten eller andra former av sammankomster sker i annan lokal än i Gällivare Folkets Hus.

– Vi kräver att de sammanträder i någon annan av kommunens lokaler som till exempel skolaulor. Vi kommer inte att delta i några fullmäktigemöten eller andra sammankomster om de sker i Gällivare Folkets Hus, säger Paula Palmqvist.

Nej till ajournering

Hon säger att hon när kommunfullmäktige startade under morgonen bad de om ajournering av kommunfullmäktigemötet till dess att en ny lokal hittats.

– Men presidiet nekade min begäran om ajournering så då lämnade vi mötet, säger hon.

Men hur fortsätter den här situationen då ni är ett folkvalt parti in i kommunfullmäktige?

– Vi är ju det och därför tycker vi att det är viktigt att vi gör den här markeringen nu. Vi växer men ändå har vi år efter år nekats till att hyra lokal i Folkets Hus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer