40 varslade bageriarbetare sökte de arton jobben i Bredbyn berättar Polarbröds vd Anders E Johansson. Foto: Micke Nyberg/SVT

Stor rusning efter bagerijobb i Bredbyn – 40 personer sökte 18 jobb

Uppdaterad
Publicerad

Polarbröds ledning är positivt överraskad över det stora intresset för de utlysta bagerijobben i ångermanländska Bredbyn – 40 varslade personer sökte jobb drygt 40 mil från hemorten Älvsbyn.

– Det är jätteroligt, säger vd Anders E Johansson.

För att öka kapaciteten i Bredbyn efter den stora älvsbybranden har Polarbröd fattat beslut att nyanställa arton personer i den ångermanländska fabriken.

Och det visade sig att 40 varslade bageriarbetare sökte de arton jobben.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Imponerad över intresset

Polarbröds vd Anders E Johansson är imponerad över det stora intressset för bagerijobben.

– Det är jätteroligt att så många ville jobba i Bredbyn. Det är ändå drygt 40 mil dit och bara avståndet är en stor utmaning, men vi ska göra vad vi kan för att underlätta för dem som ska jobba där. Det är viktigt för oss som företag att utöka produktionen i Bredbyn.

”Ett litet äventyr”

I slutet av nästa vecka börjar älvsbyarbetarna jobba i Bredbyn och de får en fyra veckors prövoperiod för att känna sig för.

– Jag hoppas att de kan se det här som en rolig grej och ett ett litet äventyr i sig, säger Anders E Johansson.

Hör Polarbröds vd Anders E Johansson om de nya bageriarbetena

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet