Trots att över 6 000 doser nu måste slängas menar Region Norrbotten att det inte kommer att påverka tillgången på doser framåt. Foto: Johan Nilsson/TT

Strömavbrott på vaccinationsmottagning – 6 250 doser får slängas

Uppdaterad
Publicerad

Ett strömavbrott på vaccinationsmottagningen, på Alcatraz i Luleå, resulterade i temperaturen i ett kylskåp steg för mycket och en stor mängd doser måste nu slängas.

– 6 250 doser som ska kasseras, säger Ulf Bergman, chef för division nära vid Region Norrbotten.

Det var vid 10-tiden under lördagen som Region Norrbotten fick beskedet att ett strömavbrott skett på Alcatraz i Luleå där regionen sköter vaccineringen i Luleå.

Vid en kontroll upptäckte regionen att ett av kylskåpen där vaccin lagras överstigit 3,5 grader i temperatur vilket betyder att alla 6 250 doser som fanns där i måste slängas.

Ska inte påverka vaccinering nästa vecka

Trots att över 6 000 doser nu måste slängas menar Region Norrbotten att det inte kommer att påverka tillgången på doser framåt.

– Tillgången på vaccin är god i riket så det ska inte innebära några inskränkningar i vaccinprogram. Det går att omfördela sen får man beställa mer, säger Ulf Bergman.

Ett strömavbrott vid vaccinationsmottagningen på Alcatraz betyder att Region Norrbotten måste slänga över 6 000 doser. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet