Här kliver två herrar ut bilen på studentbalen 2018. Foto: svt

Studentbalen i Luleå ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen studentbal för Luleås studenter i år på grund av coronapandemin. – Det känns självklart jättetråkigt, säger 19-åriga Alma Jonsson, medlem i elevrådet och festkommittén.

Under torsdagen fick Luleås studenter ett mejl om att årets bal ställs in på grund av coronaviruset. Balen skulle ha hållits den åttonde och nionde juni på Stadshotellet i Luleå.

Allas biljetter kommer att återbetalas under nästa vecka, men för de som verkligen vill fira sin student kommer det vara möjligt att boka en middag för max 50 personer.

– Det blir då samma middag som det hade varit på balen och så kan man ha sina balkläder på sig, säger Alma Jonsson, en av dem som sitter i festkommittén inför årets studentbal.

Hur besviken blev du på beskedet?

– Jag hade ställt in mig på att beskedet skulle komma. Det känns självklart jättetråkigt och man höll uppe hoppet om att det kanske blir av ändå. Det är klart man blir lite besviken eftersom att det är någonting man sett framemot hela gymnasietiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.