Här är kedjan som gjorde att brandkåren förlorade flera minuter. Foto: SVT

SVT avslöjar: Så sinkades räddningsinsatsen på Polarbröd med flera minuter

Publicerad

SVT Nyheter Norrbotten kan nu avslöja en kedja av omständigheter som fördröjde utryckningen till Polarbrödsbranden i Älvsbyn. Ett tekniskt fel och en lucka hos SOS kostade flera minuter i utryckningstid.

Medan MSB gjort sin olycksutredning har utredare vid Uppsala Brandförsvar synat själva räddningsinsatsen.

SVT har i sin tur synat rapporten och där framkommer det bland annat att personsökarna till räddningspersonalen i Piteå-Älvsbyn inte fungerade. Detta på grund av att servern till larmdatorn i Piteå låg nere.

– Vi testade tekniken dagen innan och då fungerade allt som det ska. Men någon gång från då och fram till branden uppstod felet vilket gjorde att SOS-centralens initiala larm inte gick ut till oss, säger Torbjörn Johansson, räddningschef Piteå-Älvsbyn.

SOS-operatör upptagen i samtal

När ett sådant typ av fel uppstår ska ett felmeddelande studsa tillbaka till SOS-centralen. Enligt Johansson tar det cirka 20 sekunder och då ska operatören istället nyttja plan-B och ropa ut larmet via radiokommunikationen ”Rakel”.

Detta gjordes inte – på grund av en olycklig omständighet. Innan felmeddelandet studsade tillbaka hann samma operatör svara på ett inkommande samtal.

– Det var en väktare som larmade från brandplatsen. Men denne ringde inte via 112 och räddningsåtgöraren (operatören, reds anm) fick göra en lång intervju och uppmärksammade inte felmeddelandet, säger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS.

Hade kunnat vara på plats 5 minuter tidigare

Istället var det räddningsledaren i Piteå-Älvsbyn som uppfattade larmet via en sms-funktion och gjorde larmcentralen varse att gå ut på radio.

– Skulle den här kedjan inte ha uppstått skulle vi kanske ha varit på brandplatsen cirka 4-5 minuter snabbare, säger Torbjörn Johansson.

I den rapport som Uppsala Brandförsvar har tagit fram vill man inte spekulera i vad detta kunde ha gjort för skadeomfattningen. Men de skriver också ”det kan inte uteslutas att om utalarmeringen fungerat som den skulle hade skadeutfallet kunnat vara ett annat”.

SOS har vidtagit åtgärder

När SVT Nyheter Norrbotten pratar med SOS meddelar de att åtgärder har vidtagits för att förebygga liknande incidenter.

– Just nu tittar vi på att införa en ljudsignal när felmeddelandet studsar tillbaka. Dessutom har vi sett till så att inte bara en enskild operatör ser ett sånt meddelande. Nu kan flera se det, säger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS som tycker att hela kedjan är otroligt olycklig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet