Det var vid järnvägsstationen i Boden som den 19-årige mannen knivhöggs till döds. Foto: SVT

Tre män åtalas för mord på 19-åring i Boden

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom åtalet mot de tre män som suttit häktade misstänkt för att ha knivskurit en 19-årig man till döds vid järnvägsstationen i Boden 19 december ifjol. En av männen åtalas för mord, två för mord alternativt grov misshandel och en fjärde man för medhjälp till grov misshandel.

Det var under eftermiddagen den 19 december i fjol som de tre männen, alla i 20-års åldern, knivskar 19-åringen så svårt att han avled. Efter en större polisinsats drogs igång och två av männen greps misstänkta för mord. En kort tid därefter greps ytterligare en man i 25-års åldern misstänkt för mord.

Tre av männen, 20 år, 24 år och 20 år har suttit häktade inför beslut om eventuellt åtal. Den fjärde mannen, 18 år, som greps släpptes efter förhör och han står nu åtalad för medhjälp till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

19-åring mördad i Boden

Mer i ämnet