Avspärrningar på platsen där 19-åringen mördades Foto: SVT

Polisen: Den mördade är en 19-åring

Uppdaterad
Publicerad

Den person som mördades på öppen gata utanför järnvägsstationen i Boden på torsdagen var 19 år – det uppger polisen under fredagen. De två personer som sitter anhållna misstänkta för mord är jämnåriga med offret.

Idag kommer polisen att jobba med vittnesförhör och den tekniska undersökningen fortsätter. Rättsmedicinalverket kommer att genomföra en undersökning av den avlidna personen och polisen inväntar en rapport därifrån innan de ger fler kommentarer i fallet.

Polisen kommer också att under dagen genomföra trygghetsskapande insatser som att finnas i området i och omkring mordplatsen.

19-åring mördad i Boden

En intern uppgörelse

Per-Anders Heikkilä, gruppchef för grova brott i Norrbotten, berättar att de utreder brottet som en intern uppgörelse och att allmänheten inte behöver känna oro.

Hur gick gripandet av männen till?

– De greps en bit från järnvägsstationen i Boden, som jag förstår var det ett odramatiskt gripande av polispatrull. Vi vet inte så mycket mer om motivet än att vi utreder det som en intern uppgörelse, säger han.

Hur dog personen?

– Det vill jag inte kommentera i nuläget.

Polisen och representanter från kommunen kommer finnas på plats vid järnvägsstationen under fredagen för att möta den oro som kan finnas bland Bodensarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

19-åring mördad i Boden

Mer i ämnet