Anders Öberg (S), ordförande för Luleå arbetarekommun, kommenterar att utredningen kring förre kommunalrådet Niklas Nordström nu är avslutad. Foto: SVT

Utredningen kring Nordström och personalärendet är klar

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen av personalärendet med kopplingar till Luleås förre kommunalråd, Niklas Nordström, är avslutad.

Det är Radio Norrbotten som är först med att rapportera att ärendet är avslutat och att det inte kommer att leda till några ytterligare åtgärder.

Det var i oktober som ledningen för ett av Luleå kommuns företag startade en utredning av ett personalärende som har koppling till Niklas Nordström, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd.

Lekfalks mentor

 Att ärendet nu är avslutat kommenterar Anders Öberg (S), ordförande för Luleå arbetarekommun, så här:

– Vi har aldrig ägt frågan om utredningen, men vi har nu fått information om att det inte finns några oklarheter eller någon anledning att gå vidare med ytterligare en utredning, säger Anders Öberg.

Ingen kontakt med Nordström

Exakt vad han och partiet har fått veta som gör honom trygg i frågan kommenterar han inte annat än att de fått ”tillräckligt med information för att ärendet ska anses utagerat”.

Anders Öberg vill också be Niklas Nordström om ursäkt.

– Det har funnits mycket rykten kring den här händelsen och jag har gjort en del kommentarer utifrån det. Både jag och partiet vill be Niklas Nordström om ursäkt för de eventuella skador vi kan ha orsakat honom

Har du haft någon kontakt med Niklas Nordström sedan han avgick?

– Nej, inte sedan oktober. Ingen kontakt alls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lekfalks mentor

Mer i ämnet