Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Efter avhoppet – nu vill Nordström ha 58 000 kronor i månaden

Uppdaterad
Publicerad

Nu har förre kommunalrådet Niklas Nordström (S) hört av sig till Luleå kommun, men bara i skriftlig form och enbart för att säkra sin avgångsersättning – 58.800 kronor i månaden i ett år.

Niklas Nordström avgick den 10 oktober och sedan dess har det varit tyst från hans sida. Via Skatteverkets folkbokföringsavdelning har det visat sig att han fyra dagar efter avgången var skriven på en adress i Vasastaden i Stockholm och att han officiellt klippt banden med sin hemkommun.

Säkrade ersättning

Men nu har det första livstecknet från honom kommit i skriftlig form. Han har, som det krävs, ansökt om ett års avångsersättning eller 80 procent av årslönen på 883.080 kronor.

Därmed kan han kvittera ut 58.800 kronor i månaden utan att behöva göra någonting. I övrigt är situationen likadan som den var tidigare.

Tystnad råder

Tystnad råder, både för partifolket och för väljarna i Luleå.

– Nej, jag har inte pratat med Niklas Nordström sedan han avgick. Jag har ingen aning om just det kommer att förändras eller inte, säger Anders Öberg, ordförande för Luleås socialdemokrater,

– Jag har inte haft någon kontakt med honom och jag vet ingenting om avgångsersättningen, säger kommunalrådet Lenita Ericson (S).

Niklas Nordströms avgångsersättning ska börja betalas ut den första oktober i år, tio dagar innan han avgick och fjorton dagar efter att han ansökt om det.

Här kan ni se Niklas Nordströms ansökan om avgångsvederlag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lekfalks mentor

Mer i ämnet