Väg 392 söder om Pajala är avstängd efter singelolyckan med fem personer inblandade. Foto: SVT Design

Tre döda och två skadade efter trafikolycka utanför Pajala

Uppdaterad
Publicerad

En bil med fem personer i voltade och fattade eld utanför Pajala tidigt på lördag morgon. Tre personer omkom i samband med olyckan, och två skadade personer vårdas på sjukhus.

I SOS Alarms händelsebeskrivning framkom att bilen hamnat på taket och börjat brinna, runt tjugo över fyra på morgonen. Det ska handla om en singelolycka.

Polisen har under dagen arbetat vidare med ärendet, och vid 19.30 meddelade man att tre av av de fem inblandade personerna har omkommit. Ytterligare två är skadade. Anhöriga till dem som färdats i bilen är underrättade.

Vägen hölls helt avstängd på förmiddagen och delvis under eftermiddagen medan undersökningar utfördes. När bärgning inleds stängs vägen tillfälligt igen, men Trafikverket har ingen uppskattad tid för detta.

Allvarliga skador

En av de skadade, en 27-årig man från Kiruna, tog sig själv ut ur bilen innan ambulansen kom till platsen och han fördes med ambulans till akutavdelningen i Gällvare.

– Han är lindrigt skadad enligt akuten, säger regionens kommunikatör.

En annan man, 24 år gammal och även han från Kiruna kommun, flögs med helikopter till Sunderby sjukhus. Han bedöms ha allvarliga men inte livshotande skador och vårdas på intensiven.

Olycksorsaken utreds, och bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka vid Sattajärvi

Mer i ämnet