– Den misstänkte förskolevikarien förnekar brott, säger hans advokat Peter Eklund. Foto: Malin Gotlin / SVT

Advokaten: ”Han förnekar allt”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att misstankarna mot förskolevikarien har stärkts hävdar han fortfarande sin oskuld.

– Han förnekar. Han har inte gjort det som påstås, säger Peter Eklund som företräder mannen.

Mannen som är i 20-årsåldern fördes in i rättssalen med händerna fastlåsta med handklovar kring midjan. Han hade Kriminalvårdens gröna fleecedräkt på sig och hälsade försiktigt på sin familj som närvarade i rättsalen.

– Han mår förvånansvärt bra med tanke på att han är så ung och aldrig straffad tidigare. Men det är klart att det är påfrestande, säger mannens advokat Peter Eklund.

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

Misstankarna har stärkts

Under häktningsförhandlingen kom det fram att misstankarna mot mannen stärkts och han ska därför vara fortsatt häktad.

– Det sägs så, men min uppfattning kanske inte är likadan. Åklagaren säger att vissa nya personer har hörts men i detalj vet inte vi, så jag har svårt att uttala mig, säger Peter Eklund.

LÄS MER: Misstänkt pedofilhärva växer

Efter att mannen först häktades för två veckor sedan har ytterligare två anmälningar kommit in. I ett fall pågår utredning men ingen är delgiven misstanke.

Nya förhör

Mannen jobbade i 117 dagar på fyra olika förskolor i Lindesberg men misstänks i nuläget bara för ett fall av våldtäkt mot barn.

– Det som har hänt sen sist är att det har skett nya förhör, men det kvarstår några vittnen till, säger advokat Peter Eklund.

Män behövs på förskolor

Samtidigt som åklagaren nu har två veckor till på sig att utreda brottsmisstankarna kommer mannen att vara fortsatt häktad. Men uppmärksamheten kring fallet har även en annan baksida enligt advokat Peter Eklund.

– Min uppfattning är att män på förskolor behövs och när misstankar som den här kommer fram är det inte bra för den framtida rekryteringen av män till förskolor. Det är extra olyckligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

Mer i ämnet