Markus Allard

V-politiker utesluts efter stöd till extremister

Uppdaterad
Publicerad

Partistyrelsen tog beslutet att utesluta Örebropolitikern Markus Allard under dagen.

– Ja, vad ska jag säga, det säger väl allt om Vänsterparitet och skickar en signal till hela rörelsen. För mig handlar om man ska vara ett vänsterparti, man ska vara emot etablissemanget och inte med det, säger Allard om uteslutningen av partistyrelsen.

– Och vad Vänsterpartiet står är tydligt för alla och även vart jag står, och uppenbarligen står vi inte på samma sida.

Det var i mitten av november som Tvärsnytt uppmärksammade att Markus Allard gillade den Revolutionära Fronten på Facebook. Senare uttryckte han också ett stöd för organisationen som stått för flera våldsamma attacker, något som inte accepterades av av Vänsterpartiets ledning.

– Han har skadat partiet allvarligt då han har försvarat Revolutionära Fronten och deras politiska våld han har även förminskat betydelsen av deras våld, säger Aron Etzler, som är partisekreterare för Vänsterpartiet.

– Det är väldigt tydligt i våra program och strategidokument vad Vänsterpartiet står. Vänsterpartiet är emot politiskt våld, fortsätter Etzler.

Sedan en tid tillbaka är Allard även avstängd av från sin ordförandepost i Ung Vänster Örebro, men trots det kommer Allard inte lämna politiken.

– Målet är fortfarande det samma och jag kommer var den samma och kämpa för socialismen, säger Allard.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Turbulensen i Vänsterpartiet

Mer i ämnet