Foto: Jesper Mattsson/SVT

Arnold Bengtsson (S) vald till kommunfullmäktiges ordförande i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Monika Klockars (M) föreslogs som ny ordförande i kommunfullmäktige i Lindesberg. Men på måndagskvällen gick posten istället till Arnold Bengtsson (S). Detta efter en omröstning på kommunfullmäktiges sammanträde.

Förhandsförslaget till ordförande i kommunfullmäktige, som är det högsta beslutande organet i kommunen, var alltså Monika Klockars (M). Men under mötet presenterade socialdemokraterna ett annat förslag till posten, Arnold Bengtsson (S), som varit ordförande också den senaste mandatperioden.

Vid den muntliga röstningen, som bestod i ett ”ja” när respektive kandidat lästes upp, var det jämnt. Därför avgjordes valet genom en omröstning med skriftliga lappar. Där vann Bengtsson med 23 röster, mot Klockars 22 röster.

Val 2022

Valdes till vice ordförande

Därefter bad Moderaterna och Sverigedemokraterna att mötet skulle ajourneras i tio minuter. När mötet återupptogs flöt övriga val på. Monika Klockars (M) valdes till 1:a vice ordförande och Inga Ängsteg (C) till 2:e vice ordförande.

Samtliga valda ledamöter i kommunfullmäktige hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet