Järntorget, Örebro. Foto: Anders Nord/SVT

Åtalad för toalettmordet ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som åtalats för mordet inne på en offentlig toalett på Järntorget i Örebro ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

I dag beslutade Örebro tingsrätt att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, något som ska ge svar på om mannen kommer dömas till fängelse eller vård.

”Övertygande bevisning”

Undersökningen ska ges in till tingsrätten inom fyra veckor och efter det kommer domen att meddelas.

Mordet på Järntorget i Örebro

– Vi har fattar det här beslutet för att det har lagts fram övertygande bevisning och enligt den sinnesundersökning som gjorts misstänker man att personen led av en allvarlig psykisk störning vid den här gärningen, säger Helena Persson, rådman vid Örebro tingsrätt.

Sedan tidigare har åklagaren yrkat för att mannen skulle fällas för mord och dömas till 14 års fängelse om mannen ansågs tillräckligt psykiskt frisk. Mannens försvarsadvokat har motsatt sig det yrkandet.

Dog av sina skador

Det var i början av januari som en man hittades svårt skadad på en offentlig toalett i centrala Örebro. Mannen hade blivit knivhuggen flera gånger och dog kort efter på grund av sina skador.

Några dagar senare anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för brottet och senare åtalades samma man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Järntorget i Örebro

Mer i ämnet