Länsstyrelsen och räddningstjänsterna i Örebro län avråder nu från att elda utomhus på grund av den rådande torkan. Foto: Jurek Holzer / SvD / TT

Avrådan från eldning utomhus i hela Örebro län

Publicerad

På grund av torkan i länet just nu har räddningstjänsterna i länet och Länsstyrelsen tillsammans beslutat att avråda från all eldning i skog och mark.

Just nu är det risk för både gräsbränder och skogsbränder samtidigt vilket är ovanligt. Samtidigt är brandflyget uppe i luften tidigare än normalt. Nu avråder dessutom Länsstyrelsen och räddningstjänsterna i länet från eldning i skog och mark.

Enligt ett pressutskick från Länsstyreslen i Örebro län innebär avrådan att man ska undvika eldning utomhus. Än så länge har inget beslut fattats om ett generellt eldningsförbud.

Till dig som eldar

Visa

Om du eldar behöver du vara försiktig och komma ihåg att det är du som eldar eller grillar som har ansvar för elden och eventuella konsekvenser. Ha alltid släckutrustning till hands. Det är även ditt ansvar att ta reda på vilka lokala regler som gäller för eldning utomhus och om det råder eldningsförbud där du vistas.

Källa: Länsstyrelsen i Örebro län

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Torkan 2019 Örebro län

Mer i ämnet