Tre styrkor var på plats vid Lilla Axsjön för att släcka branden. Foto: SVT

Även de senaste skogsbränderna i Kilsbergen tros ha varit anlagda

Uppdaterad
Publicerad

De bränder som härjat i Kilsbergen sedan 2016 tros vara anlagda, något som SVT Örebro tidigare rapporterat om. Polisen och brandkåren misstänker nu att det kan vara samma gärningsperson som ligger bakom även de två senaste bränderna förra veckan, det rapporterar P4 Örebro.

Redan ifjol när polisen och brandkåren skulle inleda sin utredning rapporterade SVT Örebro om misstankarna om en ensam gärningsperson som tros ha anlagt ett flertal bränder i Kilsbergsområdet.

Misstankarna väcktes ifjol

Myndigheterna drar samma slutsats nu som då: att det troligtvis handlar om en bilburen gärningsperson som satt eld på skogen i anslutning till småvägar och vändplatser.

Torkan 2019 Örebro län

Mattias Ermanbrix från Nerikes brandkår, som lånats ut till polisen för den här utredningen, sade till SVT Örebro ifjol att de skulle titta tillbaka på bränder längre tillbaka i tiden, vilket man nu gjort. Sedan 2016 har man hittat ett 20-tal bränder som kan kopplas ihop med de två senaste bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torkan 2019 Örebro län

Mer i ämnet