Foto: SVT

Bättre miljö för musikerna på Skäret

Uppdaterad
Publicerad

Efter en anmälan till arbetsmiljöverket ska nu musikerna på Opera på Skäret komma till en bättre arbetsplats.

– De har nog gjort allt man kan göra, så säger Göran Hülphers, svenska kammarorkesterns skyddsombud om arbetsmiljön på Opera på Skärets arbetsmiljö. Detta efter en anmälan till arbetssmiljöverket i slutet av juni.

I anmälan utrycktes oro både för orkestermedlemmarna själva och för deras instrument när det gällde fukt och kyla. Bakom sig hade Svenska Kammarorkestern erfarenheterna från 2008 då både sommaren och orkesterdiket på Opera på Skäret var osedvanligt kallt och blött.

Opera på Skäret

Men nu säger alltså skyddsombudet att dom signaler han fått visar att miljön förbättrats och att orkestern nu inte räknar med några problem inför konserterna i augusti.

Operans konstnärlige ledare Sten Niclasson säger till Tvärsnytt att man bland annat dränerat sen förra gången men att operahuset är enkelt byggt med plankväggar och är svårt att värma upp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Opera på Skäret

Mer i ämnet