Patrik har varit försvunnen i drygt två år. Foto: Privat / SVT

Beskedet: Avliden person i Belgien var inte försvunne Patrik

Uppdaterad
Publicerad

Den avlidna personen som den belgiska polisen hittade visar sig nu inte vara Patrik, det konstaterar polisen efter att båda Patriks föräldrar har fått lämna DNA.

– Testet har visat att det inte är Patrik, säger Joakim Lillsjö på Hallsberg polisen.

Det var i maj 2017 som den då 22-årige Patrik Linfeldt försvann spårlöst från tågstationen i Hallsberg. Två år senare, i augusti i år, dök potentiella nya spår upp. Belgisk polis hittade en avliden person och ett DNA-test visade att det kunde vara Patrik.

Enligt polisen i Hallsberg så var det en delvis matchning och de gjorde därför ytterligare tester. Men nu kan alltså polisen konstatera att det inte är Patrik.

– Det var en del av DNA-profilen på den avlidne personen i Belgien som matchade med Patrik. Men efter att båda hans föräldrar lämnat DNA och fått det testat visar det sig nu att den avlidne inte tillhör samma släktskap, säger Lillsjö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.