Narkotikahundar kommer söka igenom Örebros gymnasieskolor, detta efter ett beslut under fredagen i Örebros gymnasienämnd. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Beslut: Knarkhundar ska leta igenom gymnasieskolor i Örebro

Publicerad

Den politiska majoriteten har i dag beslutat att anta Gymnasienämndens förslag om ytterligare insatser mot narkotikan på Örebros gymnasieskolor.

En åtgärd man nu ska börja med är att låta narkotikahundar leta igenom skolornas lokaler efter skoltid. Det skriver S, C och KD i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

– Vi beslutar nu om ytterligare åtgärder för att både minska tillgången och efterfrågan på droger. Det är viktigt att säga tydligt att skolan ska vara drogfri, säger Elisabeth Malmqvist (C) ordförande i gymnasienämnden.

Samtidigt ska man också ge alla lärare och elever ett utbildningsprogram om drogers konsekvenser för inlärningen. Anledningen till beslutet är att man i Gymnasienämnden anser sig se en ökad tolerans för användandet av droger.

Texten uppdateras

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer