”Jag tror också att behovet av att få komma ut i sköna naturmiljöer är extra stort just nu”. Det säger Johan Karlhager på Länsstyrelsens naturvårdsenhet. Foto: Fredrik/Sandberg/TT, Pelle Råssjö

Besöksrekord i länets naturskyddsområden

Uppdaterad
Publicerad

Antalet besökare i länets naturskyddsområden och på vandringslederna slår rekord denna vår. Redan nu i slutet av april har man lika höga besökssiffror som under turistsäsongen.

Johan Karlhager som är chef på Länsstyrelsens naturvårdsenhet, menar att det finns ett klart samband med coronapandemin.

– Många ser det som en ny möjlighet att umgås med vänner och släktingar. Om man rör sig ute i naturen så är ju risken att smitta varandra mycket mindre, säger han.

Coronaviruset i Örebro län

– Jag tror också att behovet av att få komma ut i sköna naturmiljöer är extra stort just nu.

Fler besökare ger mer jobb

På naturvårdsenheten är man glada över att allt fler länsbor nu upptäcker några av de 280 naturskyddsområden som finns i Örebro län. Även om det också innebär en del extra jobb.

–  Vi märker att vi måste fylla på ved vid raststugorna oftare och har också börjat med tätare tömningar av de soptunnor som finns vid en del parkeringar, säger Johan Karlhager.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet