Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Christina Lundin, strategisk brottsförebyggare och kommunpolisen Therese Beme startade arbetet med ett nytt medborgarlöfte i Örebro med att möta medborgarna på Stortorget. Hör mer i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

De vill ha medborgarnas syn på tryggheten i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

I samband med demokrativeckan fanns polisen och Örebro kommun på Stortorget på tisdagen för att lyssna till invånarnas synpunkter. Målet är att under hösten ta fram ett nytt medborgarlöfte.

Det nuvarande medborgarlöftet berör de västra delarna av staden och löper ut vid årsskiftet. Då ska ett nytt träda i kraft.

– Vi ser ju att utvecklingen i Vivalla har varit väldigt positiv. Det har varit fokus kring droger, trafiksituationen och allmän upplevd otrygghet. Av de rapporter vi får in syns att vi har gjort ett bra jobb tillsammans med bostadsbolag, väktare och polis, säger Christina Lundin som är strategisk brottsförebyggare på Örebro kommun.

Fler möjligheter

Dagens tillfälle att möta polisen var starten på ett arbete som skall ske under hösten. Personer på plats fick förutom att prata med polisen fylla i synpunkter på blanketter. Möjligheten kommer fortsatt finnas, även digitalt.

– Jag vill verkligen betona att man skall ta den här möjligheten att fylla i den digitala enkäten. Ni kommer märka när den finns, säger kommunpolis Therese Beme.

Men blir man lyssnad på?

– Ja det blir man, lovar hon.

Hör i videoklippet vilka frågor som polisen fick på torget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer