Polisens spaningsinsats gav resultat Foto: SVT

Efter spaningsinsats i Örebro – en person misstänks för koppleri

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång tids spaning har en person anhållits i Örebro misstänkt för koppleri. Personen greps och blev anhållen tidigt under torsdagen. Samtidigt är åklagaren fåordig kring hur många kvinnor som blivit utnyttjade och under hur långt tid brottsligheten ska ha pågått.

Under de senaste åren har flera uppmärksammande människohandel- och kopplerihärvor avslöjats i länet. För att motverka brotten skapade polismyndigheten en särskild grupp som ska arbeta riktat mot den typen av brottslighet, ett arbete som gett resultat.

Efter en längre tids spaning kunde en person gripas och anhållas under torsdagsmorgonen misstänkt för koppleri.

– Polisens grupp som arbetar mot människohandel har haft ögonen på det här ett tag, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson.

Oklart hur många fall det rör sig om

Personen misstänks för att ha främjat eller på ett otillbörligt sätt ekonomiskt utnyttjat att en eller flera andra person haft tillfälliga sexuella förbindelser.

Men åklagaren vill i nuläget inte kommentera vad misstankarna består av i det aktuella ärendet. Inte heller hur många kvinnor som ska ha blivit utnyttjade.

– Det vill jag inte uttala mig om, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson.

Utredningen kommer nu att fortsätta och åklagaren kommer under fredagen ta ställning till ifall personen ska begäras häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.