Polisen grep de misstänkta Foto: SVT

Drev bordell i lägenhet i Örebro – hallick döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Örebro tingsrätt dömde idag en 32-årig man till två års fängelse för koppleri. Mannen ska ha utnyttjat flera kvinnor ekonomiskt. Ytterligare en man döms för koppleri till villkorlig dom.

Det var den 27 februari som polisen genomförde en riktad insats mot prostitution i Örebro. Under operationen som gick under namnet Torkel genomförde polisen en spaningsinsats mot en lägenhet i Örebro som man misstänkte användas till försäljning av sexuella tjänster.

Två personer greps misstänkta för koppleri och ytterligare tre misstänktes för köp av sexuella tjänster.

Dömd till två års fängelse

Nu har en av de två huvudmännen dömts till två års fängelse för koppleri. Den 32-åriga mannen som förnekar gärningen ska ha ekonomiskt utnyttjat kvinnor som haft tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning.

Den andra mannen döms till villkorlig dom med samhällstjänst.

Tingrätten bedömer att den 27-åriga mannen främjat och ekonomiskt utnyttjat två personer som har haft tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning. Mannen ska också under en längre tid har varit inblandad i uthyrning av lägenheter för prostitutionsändamål. Mannen förnekar gärningen.

De tre män som åtalats för köp av sexuella tjänster döms alla till dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.