Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I bildmaterialet SVT gått igenom ser det ut som att mannen försöker välta ett kravallstaket i samband med Rasmus Paludans planerade koranbränning i Örebro. Foto: SVT

Efterlyst för korankravallerna besökte rätten – greps inte av polis

Uppdaterad
Publicerad

En man som tidigare drivit en kritiserad butik i Örebro är misstänkt för inblandning i upploppen i Sveaparken förra året. Nu kan SVT avslöja att den efterlysta mannen vid två tillfällen besökt Örebro tingsrätt under hösten – utan att gripas av polisen.

”Konstigt att de inte tog honom” – starta klippet för att se konkursförvaltarens reaktion på att den efterlysta mannen dykt upp i tingsrätten.

Verksamheten i den gamla industrilokalen har haft dokumenterade brister i livsmedels- och avfallshanteringen och Örebro kommun har utfärdat flera viten. Turerna har varit många kring den kritiserade butiken Sindibad i Örebro. Mannens bolag är ett av flera som drivit verksamheten Sindibad och strax före sommaren gick det i konkurs.

Kritiserad livsmedelsbutik i Örebro

– Vi har sökt honom men inte fått någon kontakt, säger konkursförvaltaren Maria Campner.

Besökte rätten två gånger

Men så dök han upp ändå i Örebro tingsrätt. Detta i samband med ett edgångssammanträde kopplat till konkursen den 20 september. Han återkommer sedan i samma ärende två dagar senare.

Polisens kommenderingschef, ansvarig för utredningarna efter upploppet i Sveaparken, känner inte till det faktum att den efterlysta mannen bakom Sindibad besökt tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiserad livsmedelsbutik i Örebro

Mer i ämnet