Efterlyst man kopplas till brandhus utanför Köping

Uppdaterad
Publicerad

En man med anknytning till huset utanför Köping, där det misstänkta mordet och mordbranden ägde rum i fredagskväll, är efterlyst av polisen eftersom han avvikit från en permission.

Mannen hade permission från anstalten i Skogome där han avtjänar ett fängelsestraff. Permissionen gällde från fredag morgon till lördag eftermiddag. Men han bröt mot permissionsreglerna vid flera tillfällen redan under fredagen och har ännu inte kommit tillbaka till anstalten.

– Vi har lämnat en efterlysning till polisen på en klient som kanske är intressant för dem i anledning av brandmordet, säger Fredrik Olausson, kriminalvårdschef Skogomeanstalten.

Dödsdramat utanför Köping

Men Västmanlandspolisen ville på måndagen inte kommentera om den efterlyste mannen är intressant för utredningen av händelserna vid huset i fredagskväll. En man sköt mot polisen från en balkong, samtidigt brann det och två kroppar hittades senare. En identifierad 55-årig kvinna och en man som fortfarande inte är identifierad, men som polisen tror är mannen som sköt från balkongen.

Den efterlyste mannen hade beviljats en obevakad permission förlagd till Västerås. Före permissionsbeslutet gjordes en bedömning om riskerna för att mannen skulle begå brott eller avvika från permissionen.

– Vi såg inga sådana risker, därför släppte vi ut klienten på permission. Nu har inte klienten skött sin permission. Han är efterlyst av oss och därför har vi misslyckats, säger Fredrik Olausson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsdramat utanför Köping

Mer i ämnet