Foto: Johannes Weckström/SVT

Emilia Fahlin får Sören Gunnarssons stipendium

Publicerad

Emilia Fahlin prisades i dag för sina insatser för kvinnor inom idrotten när årets Sören Gunnarsson- stipendie delades ut.

Sören Gunnarsson-stipendiet delas årligen ut till en ledare, förening eller idrottare som gjort insatser eller varit förbild för kvinnor inom idrotten.

När årets stipendium delades ut i dag var det cyklisten Emilia Fahlin från Örebro som presenterades som vinnare.

Inspirerat fler tjejer

Den bakomliggande motiveringen löd bland annat: ”Trots internationella framgångar och deltagande i OS och VM har hon alltid varit sin moderklubb trogen och engagerat sig för att inspirera fler tjejer att följa i hennes spår.  Hon är därmed del av en stark kvinnlig trend inom sin sport och förtjänar att hyllas som den förebild hon är.”

– Det är riktigt roligt att cykel får ett öga på sig, att mina prestationer har synts och att man kan få de fina orden och vara en förebild, det är något jag brinner för och skulle vilja vara, sa pristagaren själv om utmärkelsen.

Topp tio i VM

Emilia Fahlin är nyss hemkommen från VM i Bergen där hon slutade på en nionde plats.

– Det gav ännu mer mersmak, jag såg att det går att vara där uppe och fightas. Jag kände efter målgäng att ”attans, jag vill tillbaka nästa år”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer