Foto: TT

Fem länsbor hörs i terrorrättegången

Uppdaterad
Publicerad

I dag startar rättegången mot Rakhmat Akilov. Bland 155 målsäganden finns fem personer som är hemmahörande i Örebro län.

Det har snart gått ett år sedan terrordådet på Drottninggatan i Stockholm då Rakhmat Akilov körde en lastbil längs med gatan och fem personer omkom.

I dag påbörjas rättegången mot honom, och han står åtalad för terroristbrott, försök till terroristbrott, alternativt framkallande av fara för annan, och framkallande av fara för annan.

155 personer, varav 35 inte identifierats, är målsägande. Flera vittnen kommer att höras. Bland målsäganden är fem personer från Örebro län.

Säkerhetspådraget vid rättegången kommer att vara stort. När Stockholms tingsrätt öppnar kommer besökarna mötas av polis och säkerhetsvakter och samtliga kommer visiteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.