• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Personalen på Brukets skola var på plats under kvällen för att hålla föräldramöten. De var först på plats för att hjälpa en av de skottskadade männen som låg utanför på marken. Foto: SVT

Skolpersonal först på plats för att hjälpa skottskadad – flera barn fanns också i området

Uppdaterad
Publicerad

Personal från Brukets skola i Markbacken var först på plats när en skottskadad man låg på marken utanför skolan.
– Vi hade precis startat föräldramöten för flera klasser, berättar rektor Lena Sörbö.
Flera barn fanns också närvarande och berättade att de hört skott.

Personal på Brukets skola, en skola för barn i årskurserna F-3, fick under onsdagkvällen plötsligt se en man som låg på marken utanför en av entréerna.

– Vi hade dragit igång flera föräldramöten när någon fick se mannen, säger Lena Sörbö som är rektor på skolan. Jag själv, skolsyster och några till sprang då ut för att hjälpa till. Någon annan larmade.

Mannen ska ha varit skottskadad men vid medvetande. Strax efter att personalen skyndat ut ska han ha fått hjälp av privatpersoner i en bil att ta sig från platsen.

Barn hörde skott

Enligt Lena Sörbö ska många barn också ha funnits på plats.

– Några hade hört skott, säger hon och det känns olustigt att det hela har hänt så nära skolan även om det är viktigt att poängtera att händelsen inte har något med skolan att göra.

Informerade föräldrar

Polisen och personalen gick tillsammans runt i de olika klassrummen och informerade föräldrar om vad som hade hänt. Och enligt rektor kommer skolan att hålla öppet som vanligt under torsdagen.

– Jag tänker att det är viktigt att vi samlas och pratar med barnen om det här imorgon, säger Lena Sörbö. Idag kan det kännas okej men det kan vara annorlunda imorgon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Markbacken

Mer i ämnet