Kryssen på kartan visar ungefär var de misstänkta inbrotten begåtts. Foto: SVT

Tre inbrott på drygt tre timmar i norra länet: ”Kan inte utesluta samband”

Uppdaterad
Publicerad

11:30 larmades polisen om ett inbrott i en villa norr om Ställberg. En timme senare utlöstes ett inbrottslarm i en villa norr om Hällefors. Och strax före 14.00 på måndagseftermiddagen kom larm om ett tredje inbrott.

Polisen utesluter inte ett samband och har sökt med flera patruller efter en eller flera gärningsmän.

Klockan 11.30, utlöstes ett larm i en villa norr om Hällefors. Polisen har ännu inte varit på platsen, men kommer att göra en platsundersökning. Någon regelrätt jakt efter gärningsmännen pågår inte just nu.

– Det är en utredningsfråga nu. Vi ska göra platsundersökningar och prata med ägarna.

En timme senare, klockan 12.30 larmade ett vaktbolag polisen efter att ett inbrottslarm utlösts i en villa norr om Ställberg i Ljusnarsbergs kommun.

När en patrull kom fram 12.55 konstaterades att huset utsatts för ett inbrott, det är dock oklart om något är stulet.

– Vi utesluter inte att de två händelserna har ett samband, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Ett tredje inbrott

13:50 kommer ytterligare ett larm, det tredje i raden, då  ett vaktbolag uppgav för polisen att ett larm har gått och att det fanns spår från en bil och en trasig dörr på platsen.

Även denna gång i norra delen av länet, i Klotenområdet.

– Det går inte att säga säkert, men vi utesluter naturligtvis inte att de hör ihop med de andra två inbrotten. Det stämmer bra i tid och plats, säger Öhman.

Han fortsätter:

– Ett samband mellan inbrotten är att samtliga har skett i nära anslutning till en större väg.

Inbrottsräd

Enligt Mats Öhman så är det inte helt ovanligt med den här typen av inbrott, där kriminella slår till mot flera mål inom kort tid, i samma område.

– Det är inte klart om det rör sig om en eller flera gärningsmän, säger han.

Efter det tredje inbrottet finns det också anledning att tro att tjuvarna rör sig mot Västmanland, menar polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.