Förföljdes av polisen – körde i diket

Uppdaterad
Publicerad

Två män omhändertogs efter att polisen följt efter och fått stopp på en bil i södra länsdelen under natten. Männen misstänks för narkotika- och trafikbrott.

Efterföljandet påbörjades när föraren inte stannade för en rutinkontroll, utan försökte köra ifrån polisen. Efterföljandet gick förbi Kumla och i höjd med Viby valde föraren i bilen att köra på en avfart.

– Det gick inte jättefort, men tillräcklig fort för att bilen inte skulle hålla sig kvar på vägbanan. Så där hamnade de i diket, säger polisens vakthavande befäl Erik Hiding.

Två män i 25-årsåldern befann sig i bilen och omhändertogs för provtagning. Båda är misstänkta för narkotikabrott och föraren är misstänkt för flera olika trafikbrott, bland annat grov olovlig körning. Båda männen har slöppts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.