Regionrådet Anja Höijer berättar om varför man föreslår just dessa busslinjer och Bertil Andersson tycker det är tråkigt att landsbygden kan bli drabbad.

Fyra busslinjer på landsbygden kan läggas ner: ”Vi får lite panik här”

Uppdaterad
Publicerad

Regionen behöver spara pengar och föreslår därför att man ska stänga fyra busslinjer i Östernärke. Bertil Andersson som ordförande i Samverkan i Östernärke ifrågasätter förslaget.

– Det kan hända att kollektivtrafiken måste rätta sig lite efter folket som bor här. Vi kanske behöver ha en öppen dialog om när vi vill åka och hur vill vi ha det.

Tre av de busslinjer som Regionen föreslår ska stänga utgår från Odensbacken och går till Kumla, Hampetorp, Brevensbruk. Den fjärde rör linjen mellan Pålsboda och Hjortkvarn.

Dessa linjer har valts ut eftersom de har lägst antal resenärer.

Neddragning av busslinjer i Örebro län

– Vi pratar om en till fem resenärer per tur, säger Nina Höijer (S) som är regionråd och ordförande i samhällsbygnadsnämnden.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Neddragning av busslinjer i Örebro län

Mer i ämnet