Kartan visar var storbråket ägde rum. Foto: SVT

Två till sjukhus efter storbråk i Karlskoga – fyra anhållna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Två personer vårdas på sjukhus efter att ha stickskadats i ett storbråk i Karlskoga. Ett 50-tal personer uppges ha deltagit i bråket som slutade med att fyra personer nu sitter misstänka för försök till mord.

Larmen från allmänheten började strömma in till SOS Alarm vid 21.30 under lördagskvällen. Oroliga medborgare rapporterade att en stor grupp, som uppfattades bestå av ett femtiotal personer, deltog i ett bråk på Skrantatorget i Karlskoga.

– Vi har en teori om vad som orsakat den här situationen, men det är tyvärr inget jag kan gå ut med i nuläget, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen i Örebro.

Fyra personer anhållna

Två personer stickskadades i bråket men lyckades på egen hand ta sig till sjukhus för vård.

Den ena personen, en man i 30-årsåldern, vårdas på Karlskoga lasarett för lindriga skador. Den andra personen, en man i 50-årsåldern, vårdas för allvarliga skador på Universitetssjukhuset i Örebro.

– Vi grep fyra personer redan i går kväll. Efter förhör i natt har nu samtliga fyra anhållits, berättar Johan Wallenius. 

Försök till mord och grov misshandel

De misstänkta är i åldrarna 22-23 och misstänkta för försök till mord samt grov misshandel. 

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen samt hållit förhör med vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.