Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nafisa har uppträtt mycket runt om i Sverige men är nu glad att kunna uppträda på hemmaplan. Starta klippet för att höra mer om ”Block-party” och vad musiken betytt för henne. Foto: Helena Yohannes Magnusson/SVT

Gatufesten som ska lyfta hiphopen i Örebro: ”Vi har många talanger här”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen intar Örebros talangfullaste hiphopare Kulturkvarteret för en helkväll i musiken och dansens tecken. Då är det nämligen premiär för ”Block party” – ett event som initieras av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med KFUM, Örebro kulturskola och Örebro bibliotek.

– Hiphop får ofta en väldigt negativ stämpel i media men det är så mycket än glorifierande av våld och liknande, säger Ludvig Mejri som är kvällens konferencier.

Syftet med kvällen är att ge hiphop-scenen i Örebro mer uppmärksamhet och att ge unga talanger i staden en chans att få uppträda live inför publik.

Programmet bjuder bland annat på musik från lokala up-and-coming-artister, street dance, DJ och dance jam.

Inspirationen till temat kommer från hiphop-musikens hemland USA, där det är vanligt förekommande med kvartersfester – eller ”block parties” som de kallas.

– Gatufest i New York tänker jag. Och det är det vi vill göra här, säger Jon Daly Skoog, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Premiär i dubbel bemärkelse

Nafisa Mustaf Cali, mer känd som bara Nafisa, är en av de mer etablerade artisterna som uppträder under kvällen.

Häromdagen repade hon med hiphopduon Ison & Fille och hon har gjort flera spelningar i andra svenska städer. Men i hemstaden Örebro har hon aldrig tidigare uppträtt live.

– Jag är lite mer nervös än vad jag brukar eftersom här vet ju folk liksom vem man är. Men det kommer bra, säger hon.

Hör mer från Nafisa, Jon och Ludvig om kvällens event i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.