Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Iréne Eriksson stortrivdes på lördagens rock´n roll-fest på Ågården i Lindesberg. Hör henne berätta om dagen i videoklippet. Foto: David Fielder /SVT

Stor rock'n'roll-fest på äldreboendet i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Det var ingen vanlig lördag på äldreboendet Ågården i Lindesberg. Det vankades nämligen stor rock'n'roll-fest som personalen hade styrt upp för de boende.

– Bara för att man flyttar in på ett äldreboende behöver man inte sluta leva, säger undersköterskan Lotta Svensson som var en av initiativtagarna till festen.

Det här är inte första gången det bjuds upp till fest på Ågården. Tidigare har Lotta och hennes kollegor anordnat både en italiensk fest och en oktoberfest. Men då har tillställningarna enbart varit till för de som bor på Lotta och hennes kollegors avdelning,  och inte för alla på hemmet.

– En del på de andra avdelningarna blev lite avundsjuka och sa att de också ville ha fest så nu styrde vi upp en fest för alla.

Undersköterskan Lotta Svensson är en av initativtagarna till festen. Foto: David Fiedler /SVT

Titta på klippet för att bland annat höra boende Iréne Eriksson känslor för festen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.