Hemvärnet övade på Villingsbergs skjutfält

Publicerad

Sannaheds hemvärnsbataljon samlades i helgen på Villingsbergs skjutfält i Karlskoga. Skyddsvaktsutbildning, stridsutbildning och fordonstjänst stod på schemat under övningsdagen.

Överstelöjtnant Johan Bissman ansvarar för hemvärnsutbildningen i Örebro och Värmlands län. Han var den som ledde övningarna på lördagen.

– Varje bataljon övar två gånger per år och soldaterna övar mellan 4 upp till 15 dagar per år. Vi har krav på oss att vara snabbt ute på plats och kunna skydda viktiga objekt i vårt närområde.

Till hemvärnet rekryteras personer som gjort grundläggande militär utbildning men man nyutbildar också människor för att kunna gå in i hemvärnsförband. I Villingsberg utbildas omkring 55 soldater varje år.

– Jag uppfattar att det är ganska stort intresse, vi har en god rekrytering men vi skulle vilja att vi haft lite mer folk som anmälde intresse, säger Johan Bissman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.