Olivia Hansson som ska tävla i en skidtävling som är 22 mil lång. Foto: Olivia Hansson/privat

Olivia från Örebro kör 220 kilometer på skidor i Jokkmokk

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen åker Olivia Hansson 22 mil skidor, hennes tid får inte överskrida 30 timmar. Tävlingen sker i Jokkmokk i Norrbottens län. Olivia Hansson tävlar för Karlslund IF från Örebro och det är hennes femte gång hon deltar.

Vasaloppet mäter en distans på nio mil och det har Olivia deltagit i förut men 22 mil är en annan tävling. Långlopp är hennes grej, snarare än kortare distanser.

– Jag brukar känna mig piggare ju längre loppet går så det är något som passar mig att åka långt. Men det är ett riktigt äventyr och en häftig upplevelse, säger Hansson.

Har deltagit förut

Vid Olivias tidigare medverkan har hon landat på en tid kring 15 timmar på samma distans. 2019 kom Olivia Hansson på tredje plats 2019 i det 22 mil långa loppet, året dessförinnan slutade hon tvåa.

Även om hon deltagit i den extrema skidtävlingen tidigare, så vet Olivia inte riktigt vilken tid hon kommer hamna på.

– Det är svårt att ha ett mål, mycket kan hända på 22 mil. Men det vore ju roligt att vara med i toppen, så topp tre vore kanonkul, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.