Kommunstyrelsens ordförande i Askersund, Per Eriksson (S), har inte märkt av någon avmattning i intresset för nya bostäder. Foto: SVT

Ingen avmattning i bostadsbyggandet i Askersund

Uppdaterad
Publicerad
Andra bromsar in eller lägger byggplaner i malpåse. I Askersund är det full fart framåt som gäller. På torsdagen firades slutförandet av den första etappen i den nya stadsdelen Västra Strandparken.

På torsdagen firade Askersunds kommun att de första 16 bostadsrätterna i Askersunds nya stadsdel Västra Strandparken. Men redan nu byggs nästa etapp och sammanlagt ska 84 bostäder ta plats i området där Askersundsverken tidigare låg.

Ingen avmattning

Och medan andra kommuner drar ner på byggtakten eller till och med lägger planerade bostadsbyggen i malpåse jobbar man i Askersund vidare enligt planerna.

– I kommunen har vi inte sett någon avmattning ännu när det gäller intresset för bostäder och räknar inte heller med att dra ner på takten när det gäller bostadsbyggandet, förklarar Per Eriksson (S) som är ordförande i kommunstyrelsen. Planen på 40-60 bostäder om året håller ännu.

Svårt med hyresrätter

Kommunen försöker att blanda bostadsutbudet från små lägenheter till nyproducerade hyresrätter och bostadsrätter för de som har möjlighet att betala en insats.

– Men hyresrätterna är det svåra för en liten kommun som Askersund, erkänner han. Det är svårt att erbjuda nyproducerat med hyresnivåer som de boende klarar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer