Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Karlsson fick jobb direkt efter varselbeskedet. Foto: SVT/Kristofer Ström

Johan fick nytt jobb direkt när Trioplast lämnade Fjugesta

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet att Trioplast lägger ner sin fabrik i Fjugesta slog ner som en bomb för de anställda under sommaren. Och redan under hösten var verksamheten avvecklad. En av de drabbade som snabbt kom i nytt arbete var Johan Karlsson, vars nya arbetsplats, Novoplast, tagit över Trioplasts gamla lokaler.

30 kollektivanställda och tjänstemän varslades om uppsägning i juni. Redan i oktober blev de flesta arbetsbefriade med lön i en avveckling som gick undan.

Johan Karlsson jobbade som produktionschef på Trioplast. Han blev omedelbart kontaktad av ett liknande företag med säte i Karlskoga, nämligen Novoplast.

– Det var på gott och ont att det gick så fort. Givetvis var det skönt att stänga boken och gå vidare. Samtidigt var det tråkigt att det gick så fort, menar han.

Fler arbetstillfällen kan växa fram

Under vintern har Johan Karlsson varit med i processen att etablera Novoplast i samma lokaler som han under 18 års tid arbetat i under Trioplasts flagg, men numera som platschef både i Karlskoga och Fjugesta.

– Efter semestern är tanke att vi ska komma igång med produktionen här. Om ett år ska vi vara minst tio på plats i Fjugesta och sedan kommer vi växa mer med åren, säger Johan Karlsson.

Många snabbt in i nytt jobb

Johan är inte ensam om att snabbt ha  fått nytt jobb efter sitt varselbesked. Merparten av de som jobbade på Trioplast har också hittat nya lösningar.

– Majoriteten har fått nytt jobb. Det är ett fåtal som söker, men ungefär 80 procent har fått nytt jobb, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varsel i Örebro län 2019

Mer i ämnet