Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Besviken och arg – så beskriver John Johansson (S) sina känslor efter SVT:s granskning av Trainstation. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

John Johansson (S) om SVT:s granskning: ”Allvarligt när skattemedel inte används korrekt”

Publicerad

John Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande, är arg och besviken över de brister som uppdagats i ekonomin runt den digitala mötesplatsen Trainstation i Örebro.

– Vi har gjort en utredning som hittat vissa saker och jag tänker att SVT:s granskning fortsätter, och att vi får följa den, säger han.

SVT:s granskning har väckt starka reaktioner. John Johansson menar att det är för tidigt att säga exakt hur allvarliga bristerna är, innan han har hela bilden klar för sig.

– Och det har vi inte än. Om det visar sig att de rutiner vi haft inte har räckt för att upptäcka de här bristerna, då kan det finnas skäl att ifrågasätta dem, säger han.

Hör mer om hans resonemang i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Trainstation

Mer i ämnet