Susanne Lindholm Henningsson (KD) hade velat att fler partier hade fått vara med och ta fram förslaget om skolorna. Foto: Elina Wilnerzon/KD

KD hade velat vara med i tidiga diskussioner

Uppdaterad
Publicerad

Har de styrande vänt på alla stenar? Det frågar sig Kristdemokraterna när det gäller förslaget om att lägga ner skolor i Örebro kommun.

– Det här har gått alldeles för fort och vi blev inbjudna för bara några dagar sedan, säger oppositionsrådet Susanne Lindholm Henningsson (KD) till SVT. 

KD anser att förslagen om skolnedläggningar i sak verkar rimliga, men KD hade alltså velat vara med i processen mycket tidigare. Partiets företrädare hänvisar bland annat till att man tidigare haft skolorna som ansvarsområde när man var med och styrde Örebro. 

Skolnedläggningar i Örebro

I sådan här stora beslut menar KD att frågan måste behandlas parlamentariskt och att det också borde ske någon sorts dialog med allmänheten.

KD säger att de helst velat vara med redan tidigt i arbetet med att ta fram sparförslaget. Först i måndags fick partiets företrädare information med sifferunderlag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag presenterade de styrande partierna i Örebro sitt förslag på hur många skolor som ska vara kvar i Örebro. Foto: SVT/Sophie Olsson Rahlén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggningar i Örebro

Mer i ämnet