Kenneth Nilsson (S) Foto: Anders Nord/SVT

Kenneth Nilsson om Socialdemokraternas tapp

Publicerad

Socialdemokraterna tappar stort och får nu 28,3 procent av väljarna, enligt SCB:s stora partisympatiundersökning.

– Utifrån senaste tidens opinionsmätningar är den här lite mer förväntad, säger Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

På tisdagen kom SCB:s stora partisympatiundersökning. Den största nedgången är för Socialdemokraterna som backar 4,3 procentenheter jämfört med förra mätningen som gjordes i november förra året.

– En opinionsmätning är en opinionsmätning. Det politiska arbetet fortsätter varje dag i Örebro. Utvecklingstakten är rasande hög. Jag har en skyldighet att fullfölja det arbetet, inte att grotta ner mig i procentsiffror, säger Kenneth Nilsson (S), och lyfter att de rödgröna partierna i opinionsmätningen tillsammans är större än alliansen.

”Kan påminna om det lokala”

Den lokala tillväxten och välfärdsfrågorna är det nästa mandatperiod kommer handla om, enligt Kenneth Nilsson, och det är där han vill lägga sitt fokus.

– Jag kan inte påverka den nationella diskussionen mer än att påminna om det lokala perspektivet.

Blev du chockad?

– Jag blev inte chockad, om man blir chockad av opinionsmätningar ska man välja en annan bransch än den jag har valt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.